SilvicolaJean-Philippe Marquis

In de ruige Canadese bossen van Brits Colombia staan bomen die er duizenden jaar hebben gestaan. De eeuwenoude wouden zijn het dagelijkse werkterrein van de industriële houthakkers. Hun leven is nauw verbonden met het woud, zij voelen als geen ander het dilemma tussen verbondenheid met en uitbuiting van het bos. 

Regisseur Jean-Philippe Marquis plaatst in de discussie rond industriële bosbouw de mensen centraal die er bijna elke dag van  hun leven in spenderen. Hun kennis en ervaring is een welkome stem om de spanningen en dilemma's tussen commercialisering en natuurbehoud te verkennen. Ook zij ervaren de te grote schaal van destructieve mechanische oogst, ook zij hebben een liefde voor het woud en voelen het vellen van een enorme boom soms tot in elke vezel van hun lijf.  Een contemplatieve film die oproept om na te denken over de scheidslijnen tussen de natuurlijke en industriële wereld. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Natuur Ecologie Economie

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Jean-Philippe Marquis
Canada
2023 80 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Jean-Philippe Marquis

Producent

Jean-Philippe Marquis

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)