SingleWillemijn Goos / Marjon Moed

Marjon is 32 jaar, vrijgezel, en heeft een hekel aan vragen als “Maar waarom ben je single?”. Zo’n grote hekel dat ze 'Single' maakte, een 4-delige serie waarin ze, samen met een aantal experts, een aantal van die vragen beantwoordt: mist ze iets als single? Waarom heeft ze geen partner? Is het haar eigen schuld, of zijn er gewoon geen leuke mannen voor haar? Speciaal voor DOCVILLE zijn de vier afleveringen tot één geheel gemonteerd.

Een levenspartner vinden lijkt voor sommigen vanzelfsprekend, maar is dat voor anderen helemaal niet. De Nederlandse Marjon Moed merkt dat ze anders behandeld wordt omdat ze op haar tweeëndertigste nog steeds geen partner heeft. Ze vraagt zich af waarom zij wordt gezien als de grote uitzondering in een maatschappij die gebouwd lijkt te zijn voor koppels – ze merkt bijvoorbeeld op dat ze als vrijgezel geen huis kan kopen – en of dat wel eerlijk is. In de vierdelige documentaire 'Single', die op Docville exclusief als langspeelfilm wordt vertoond, neemt Marjon zowel zichzelf als haar leven onder loep: ze spreekt met een datingcoach, een therapeut, een aantal ‘bijna-exen’, haar vrienden en een heel aantal andere singles. De kijker gaat met haar op zoek naar een aantal antwoorden: waarom is ze single? Waarom is dat erg? Is het haar eigen schuld? En vooral: wat moet ze doen om een partner te vinden?

 

Single wordt samen vertoond met Pleasure and Pain: The Science of LoveNederlands gesproken of ondertiteld Portret Liefde Mild komisch

Vertoond op editie(s) 2019
Screened at edition(s) 2019

Info

REGIE Willemijn Goos / Marjon Moed
Nederland
2018 39 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Love Factually

credits
Regie

Willemijn Goos / Marjon Moed

Productiehuis

BNN Vara

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)