The DiplomatDavid Holbrooke

Het leven van de invloedrijke Amerikaanse diplomaat Richard Holbrooke biedt een fascinerende inkijk in de hedendaagse Amerikaans buitenlandse politiek. Hij was er gedurende meer dan 50 jaar bij, van Vietnam over Bosnië tot Afghanistan.

De keerzijde van Richard Holbrookes uitgesproken carrière was dat hij een erg afwezige vader was. Zijn zoon David probeert zijn vader, enkele jaren na zijn dood, beter te kennen. Hij interviewt een indrukwekkende lijst van politieke figuren: Hillary en Bill Clinton, Al Gore, John Kerry, Kofi Anan, Madeleine Albright,… allemaal getuigen ze van Holbrookes onuitputtelijke energie. Zijn old-school, soms wat arrogante stijl had hem successen opgeleverd, zoals bij het einde van de oorlog in Bosnië. Maar zijn aanpak viel in minder goede aarde bij de meer subtiele Obama, die Holbrooke meer en meer opzij schoof tijdens zijn laatste opdracht om een oplossing te zoeken voor Afghanistan.

‘The Diplomat’ biedt een unieke inkijk op buitenlandse politiek op topniveau, wat er achter de schermen gebeurt wanneer beslist wordt over oorlog of vrede en hoe de rol van Amerika als internationale politieagent evolueerde gedurende de laatste decennia. Tegelijk toont deze film van een zoon over zijn vader ook aan dat het zelfs op het toneel van de wereldpolitiek niet alleen gaat om grote strategieën en prestaties, maar om gewone mensen met elk hun eigen persoonlijkheden en dus kleine kantjes.Portret Politiek

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE David Holbrooke
VS
104 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

David Holbrooke

Producent

Stacey Reiss

Productiehuis

HBO Documentary Films

Cinematografie

Adam Vardy

Montage

Seth Bomse

Muziek

Graham Reynolds

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)