The Eternal MemoryMaite Alberdi

De Oscar-genomineerde regisseur Maite Alberdi vertelt in haar nieuwe documentaire The Eternal Memory het intieme en aangrijpende verhaal van een moedige vrouw die er alles aan doet om de briljante geest van haar echtgenoot met Alzheimer te behouden. Het is een diep ontroerend en menselijk portret van een eeuwige liefde en misschien wel het mooiste liefdesverhaal van het jaar.

Augusto en Paulina vormen al 25 jaar een verliefd koppel. Acht jaar geleden werd hun leven voorgoed veranderd door de diagnose van Alzheimer bij Augusto. Als een van de meest vooraanstaande culturele commentatoren en televisiepresentatoren van Chili is Augusto geen vreemde in het opbouwen van een archief aan herinneringen. Nu richt hij zich op zijn eigen leven en probeert hij zijn identiteit te behouden met de hulp van zijn geliefde Paulina. Haar eigen eminente status als beroemde actrice en Chileens minister van Cultuur gaat vooraf aan haar voortdurend inventieve manier van omgaan met haar man. Dag na dag, gaan ze deze uitdaging vol moed aan, leunend op de onverminderde tederheid en hun gedeelde gevoel voor humor, dat opvallend levendig en behouden blijft.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Portret Gezondheid

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Maite Alberdi
Chili, VS
2023 85 min.
Spaans gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Maite Alberdi

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)