The Human FactorDror Moreh

Vrede in het Midden-Oosten. Het lijkt verder weg dan ooit. En toch is het niet alleen de jarenlange droom van de lokale bevolking, maar ook van westerse diplomaten en wereldleiders. Want wie dáár vrede kan bewerkstelligen, garandeert zijn plaats in de geschiedenis. Heel wat Amerikaanse presidenten hoopten dan ook dat het schijnbaar onmogelijke tijdens hun ambtstermijn gerealiseerd zou worden. Soms waren onderhandelaars erg dicht bij een historische doorbraak. Maar keer op keer liep het mis. Wat gebeurde er achter de schermen en wie speelde welke rol? Een fascinerende blik op de menselijke factor die een verrassend grote rol speelt in historische gebeurtenissen.

Vrede in het Midden-Oosten. Het lijkt verder weg dan ooit. En toch is het niet alleen de jarenlange droom van de lokale bevolking, maar ook van westerse diplomaten en wereldleiders. Presidenten, ministers en diplomaten.. het zijn ook maar mensen. Mensen met veel potentieel, maar ook met hun kleine kanten. Mensen die elkaar liggen, of omgekeerd, die echt niet door dezelfde deur kunnen. Die menselijke factor speelt een grotere rol dan vaak vermoed wordt. Ook in grote, historische gebeurtenissen zoals de Midden-Oosten onderhandelingen. De regisseur van de Oscargenomineerde documentaire The Gatekeepers brengt een boeiend relaas van de menselijke factor bij staatsmanschap en politieke topduels. Een inkijk binnen 30 jaar Amerikaanse bemiddeling zoals je die nog nooit zag.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Midden-Oosten Politiek Psychologie Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Dror Moreh
Israël, VK
2019 108 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Dror Moreh

Cinematografie

Kobi Zaig-Mendez

Montage

Oron Adar

Muziek

Eugene Levitas

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)