The Human TrialLisa Hepner, Guy Mossman

Type 1 diabetes is een ernstige aandoening die wereldwijd ongeveer 9 miljoen mensen treft, met elk jaar 500.000 nieuwe gevallen. Filmmaker Lisa Hepner worstelt zelf al 30 jaar met de ziekte en meldt zich vol hoop aan voor een baanbrekende klinische studie waarbij stamcellen worden geïmplanteerd om opnieuw insuline aan te maken.  Een intieme blik op het leven van patienten en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, terwijl ze hoop putten uit de mogelijkheden van deze innovatieve behandeling.

Getrouwde filmmakers Lisa en Guy krijgen ongekende, real-time toegang tot een klinische proef in San Diego. Het is nog maar de zesde embryonale stamcelproef ter wereld. Zou dit eindelijk een oplossing kunnen bieden voor een ziekte waaraan jaarlijks meer dan vijf miljoen mensen overlijden? Patiënten en wetenschappers brengen hun aangrijpende verhaal vanuit de frontlinie en laten zien hoeveel bloed, zweet en tranen er schuilgaan achter baanbrekend medisch onderzoek.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Gezondheid

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Deze vertoning wordt gevolgd door een DOCVILLE+ over Type 1 Diabetes

Info

REGIE Lisa Hepner, Guy Mossman
VS
2022 93 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Lisa Hepner, Guy Mossman

Producent

Lisa Hepner, Jonathan Formica, Kristin Lesko

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)