The Mystery of the Pink FlamingoJavier Polo Gandía

Wat is dat toch met roze flamingo’s? Overal duiken ze trots op als het ultieme symbool voor vrolijke kitsch. In deze speelse mockumentary gaat de vastberaden geluidstechnicus Rigo Pex op onderzoek naar de diepere betekenis van dit iconische symbool, in een film die even kleurrijk en eigenzinnig is als de flamboyante roze vogel zelf.

Overal waar hij gaat, wordt geluidstechnicus Rigo Pex - die zich consequent volledig in het zwart kleedt - geconfronteerd met afbeeldingen van roze flamingo’s. Aan zee dobberen jongeren rond in vrolijke roze zwembanden in de vorm van een flamingo, in het park dragen mensen kledij met een flamingo-patroon…  Er is geen ontsnappen aan, ze zijn overal. Licht gefrustreerd gaat hij op onderzoek naar de diepere betekenis van de grote roze vogel. Hij steekt zijn licht op bij erg verschillende mensen; van gedreven liefhebbers met een obsessie voor al wat roze is tot de stichter van een Facebookgroep die opgericht is vanuit een grondige hekel aan de flamingo. In zijn blijhartige poging om dit sociaal-culturele fenomeen te ontrafelen, komen onverwacht boeiende conclusies aan bod. In een stijl die volledig past bij het flamboyante onderwerp exploreert regisseur Javier Polo de impact van de roze vogel als symbool voor de vrijheid om zonder schaamte te houden van wat je maar wil.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Outside the Dox is de kleurrijke thuishaven van documentaires die durven afwijken van de klassieke aanpak. Films die experimenteren met vorm of inhoud en zo het genre verbreden en verrijken. Zo zijn er niet-narratieve flms die de kijker onderdompelen in een bijzonder universum, of het nu een idyllische varkensstal is of een morsig bruin café. Maar ook flms die op een erg creatieve manier doen nadenken over bijzondere diepgaande onderwerpen, zoals camera surveillance of de utopie van de perfecte stad.
Of roze flamingo’s...Mild komisch Kunst

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Javier Polo Gandía
Spanje
2020 90 min.
Spaans, Engels gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Javier Polo Gandía

Productiehuis

Los Hermanos Polo and Japonica Films

Cinematografie

Guillermo Polo

Montage

Yago Muñiz

Muziek

Santero y los Muchachos

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)