This Is Not a MovieYung Chang

Rudi Vranckx noemde hem recent nog zijn journalistieke baken. De recent overleden Midden-Oosten correspondent Robert Fisk was een icoon. Hij zat op de eerste rij bij de Iraanse revolutie, de Libanese burgeroorlog, de Golfoorlogen, de intifada’s, de oorlog tegen de terreur, de Arabische revoluties… Een portret van een eigenzinnige correspondent voor wie een onafhankelijke geest heilig was.

Robert Fisk droomde er al van jongs af aan van om als correspondent aan de slag te gaan in het buitenland. Tijdens de Troubles in Ierland begon hij als journalist bij The Times. Op 29-jarige leeftijd werd hij overgeplaatst naar Beirut, zijn eerste confrontatie met het geweld en problematiek in het Midden-Oosten. Hij zou het gebied voorgoed in zijn hart sluiten. Het werd zijn levenspassie om de wereld bewust te maken van wat er nu precies aan de hand is en werd hij algemeen erkend als expert terzake. Zo was hij een van de weinige westerse journalisten die Osama bin Laden drie keer geïnterviewd heeft. Hij benadrukte zijn leven lang het belang van kritisch te staan tegenover je eigen kennis en de noodzaak om elk zwart-wit denken te vermijden. Fisk bevond zich het grootste deel zijn leven middenin conflictgebied en trachtte met zijn verslaggeving verandering te brengen in de kennis van mensen... en zo in de wereld.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Midden-Oosten Politiek

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 12.06 wordt gevolgd door een uitgebreid nagesprek met "onze eigen" Robert Fisk, Rudi Vranckx

Filminfo

REGIE Yung Chang
Canada, Duitsland
2020 106 min.
Arabisch, Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Yung Chang

Cinematografie

Duraid Munajim

Montage

Mike Munn

Muziek

Ohad Benchetrit, Justin Small

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)