Traces of ResponsibilityReiß Anja, Anderegg Anja

In deze interactieve film moet de kijker - als een ware onderzoeksjournalist- keuzes maken welk pad hij verder wil uitzoeken in een onderzoek naar de complexe ontstaansgeschiedenis en nasleep van de genocide tegen de Tutsi's in Rwanda in 1994. Stem, met het volledige publiek, tijdens de film op het te volgen pad.

Op reis door hedendaagse Rwanda volgt deze roadmovie het spoor van een voormalige minister en veroordeelde oorlogsmisdadiger. Via interactieve knooppunten krijgen kijkers keuzes over welke aspecten verder onderzocht moeten worden en hoe diep ze in de geschiedenis willen duiken. Aan de hand van archiefmateriaal, gerechtelijke dossiers en overheidsdocumenten, maar ook via getuigenissen krijgt de kijker een dieper inzicht in de de deze donkere geschiedenis van Rwanda, maar ook in hedendaagse verzoeningsmechanismen.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Elk jaar voorziet DOCVILLE een speciaal plekje voor documentaires die durven afwijken van de klassieke paden. Films die experimenteren met vorm of inhoud en op die manier het genre verbreden en verrijken. Zo is er dit jaar een associatieve hommage aan film, een interactieve onderzoeksdocumentaire, een bijzondere simulatie van een crisis en een poëtische onderdompeling in Scandinavische weemoed.Afrika

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Reiß Anja, Anderegg Anja
Zwitserland
2024 80 min.
Engels, Frans, Kinyarwanda gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Reiß Anja, Anderegg Anja

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)