War GameTony Gerber, Jesse Moss

Een groep Amerikaanse topambtenaren, zowel democraten als republikeinen, sluit zich op in een war room voor een simulatie van een herkenbaar scenario: een extreme groepering betwist de uitslag van de verkiezingen. Opstandelingen trekken op in grote steden en een strijd om nieuws- en sociale media breekt uit. Razendspannend, ontnuchterend of misschien net hoopgevend?

Wat als de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 maar een voorproefje was? Hoe moeten regeringsleiders en militaire topfunctionarissen reageren? Enkele echte voormalige en huidige politici en militaire leiders werkten mee aan een bijzonder fascinerende simulatie. Bekroonde documentairemakers Tony Gerber  en Jesse Moss legden deze zes uur durende simulatie vast in een meeslepende film die griezelig authentiek aanvoelt en tot nadenken stemt.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Elk jaar voorziet DOCVILLE een speciaal plekje voor documentaires die durven afwijken van de klassieke paden. Films die experimenteren met vorm of inhoud en op die manier het genre verbreden en verrijken. Zo is er dit jaar een associatieve hommage aan film, een interactieve onderzoeksdocumentaire, een bijzondere simulatie van een crisis en een poëtische onderdompeling in Scandinavische weemoed.Politiek Spannend

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Tony Gerber, Jesse Moss
VS
2024 94 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Tony Gerber, Jesse Moss

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)