Wetenschappelijk correcte speeddate

In 2019 draaide DOCVILLE rond het thema liefde. Daarom organiseerde het festival een ‘wetenschappelijk onderbouwde’ speeddate, samen met prof. dr. Erick Janssen van de KU Leuven. Uit die dates kwamen elf matches, en intussen ook al een eerste DOCVILLE baby! Dat succes herhalen we graag voor deze verjaardagseditie. Interesse? Stel je kandidaat via de festivalwebsite en als er een match voor je gevonden wordt, zien we je graag op het meest romantische documentairefestival!

 

Voor je kan deelnemen aan de speeddate dien je eerst onderstaand (uitgebreide) vragenlijst in te vullen. Indien we een match voorspellen, zal je worden gecontacteerd worden voor 20 maart. De speeddate en bijbehorende film gaat door op maandag 25.03 (speeddate om 18.00, film om 20.15). Prijs voor speeddate én film is een regulier filmticket (€ 11 of € 9)

 

Vul HIER de vragenlijst in

 

Deze vragenlijst is in beheer van prof. dr. Erick Janssen (Institute for Family and Sexuality Studies, KU Leuven). Alle ingevulde informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Het festival heeft géén toegang tot de antwoorden van de inidividuele deelnemers.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

20 Jaar DOCVILLE

Documentaires op het grote witte doek zijn inmiddels ingeburgerd, maar dat was ooit anders. 20 jaar geleden werden ze vooral geassocieerd met droge informatieoverdracht en niet met “cinema”; met visuele kracht of emotie. Onterecht, zo oordeelde de ploeg van Fonk vzw die aanvoelde dat een andere aanpak mogelijk was en in 2005 bij wijze van seizoensstart een reeks straffe bioscoopdocumentaires presenteerde onder de titel “DOCVILLE”. Publiek, sector en pers gingen meteen overstag. De tijd bleek rijp voor een echt documentairefilmfestiva
 
ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Vertoningen
ma 25.03 | 18:00 (Eetcafé Het Strand)

Info

Programmaonderdeel

20 Jaar DOCVILLE | ScienceVille