What Makes Us BoysJanet van den Brand, Timothy Wennekes

Opgroeien is lastig. Er komt zoveel meer bij kijken dan wat ongemakken en acne. Het vergt moed om te worden wie je werkelijk bent. Daan is als twee handen op één buik met zijn jongere broer Sam. Maar wanneer Daan naar de grote school gaat, verandert hun relatie. Een intiem portret over opgroeien in het digitale tijdperk, dat tegelijkertijd wonderbaarlijk rijk en verschrikkelijk eenzaam kan zijn.

Na Ceres duiken Janet van den Brand en Timothy Wennekes opnieuw onder in de wereld van opgroeiende tieners. In een buitenwijk van Nederland treffen ze twee broers, Daan en Sam. De jongens hebben allebei te maken met dingen waar kinderen van hun leeftijd zich geen zorgen over horen te maken. Daan heeft de bindweefselziekte EDS, waardoor hij geen dingen kan doen die andere kinderen wel kunnen, terwijl Sam worstelt met zijn identiteit omdat hij vroeger een meisje was dat Mara heette. De twee broers vinden veel steun bij elkaar maar wanneer Daan naar het middelbaar gaat, wordt zijn wereld groter. Tegelijk botst hij op de beperkingen die zijn ziekte hem opleggen. Hij belandt in een rollercoaster van gevoelens en leert dingen over zichzelf waarvan hij niet wist dat ze bestonden.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Maatschappij en opvoeding Internet Nederlands gesproken of ondertiteld Coming of age Familie

Vertoningen
Meer info over data en ticketverkoop vanaf 12 mei

Filminfo

REGIE Janet van den Brand, Timothy Wennekes
België
2021 85 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Janet van den Brand, Timothy Wennekes

Producent

Maarten Bernaerts - Diplodocus, Barbara Dyck - Diplodocus

Productiehuis

Diplodokus

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)