Yab YumAnna Maria van 't Hek

Wat gebeurde er allemaal achter de gesloten deuren van Yab Yum, decennialang het meest beruchte luxebordeel van Amsterdam? Beroemdheden kwamen en gingen in dit iconische huis van plezier, waar de nachten legendarisch waren en de dagen onbestaande. Tot het tien jaar geleden in de handen kwam van louche criminelen en uiteindelijk de deuren moest sluiten. Insiders blikken met sappige verhalen vol nostalgie terug op de legendarische momenten in het fameuze etablissement. Een ongegeneerde inkijk in een iconische bordeel, dat tot de bekendste van de wereld hoorde.

Yab Yum is nu niet meer dan haar stoere verhalen en bedwelmende herinneringen. Regisseur Anna Maria van 't Hek brengt het het iconische huis nog een finale groet. Het gebouw opent de deuren nog een laatste keer voor een rondleiding vol bijzondere herinneringen. Een laatste glimp binnen in de bijzondere kamers en geheimen van Yab Yum.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.

 Psychologie Visueel Verbluffend Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Anna Maria van 't Hek
Nederland
2021 75 min.
Nederlands, Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Anna Maria van 't Hek

Producent

Olivia Sophie van Leeuwen

Productiehuis

HALAL

Cinematografie

Tim Kerbosch

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)