30 mei - 5 juni 2007

De editie 2007 vond weliswaar in een ander jaar plaats, maar wel in hetzelfde culturele seizoen. Er werd immers besloten Docville vóór de zomervakantie te organiseren ipv erna. De derde editie vond plaats van 30 mei tot en met 5 juni 2007.

Organisatorisch en logistiek onderging Docville een aantal wijzigingen: zo ging het festival een samenwerking aan met de Stad Leuven en Studio Filmtheaters en werden aan het programma, naast de nationale en internationale competitie, een aantal niet competitieve secties toegevoegd: een kleine reeks openluchtfilms, een fel gesmaakte reeks muziekdocumentaires en een reeks van zomaar eventjes 7 avant-premières: zo gingen o.m. Jesus Camp, Dixie Chicks: Shut up & Sing, Manufactured Landscapes en When The Road Bends in première op Docville '07.

In de jury zetelden o.m. Martijn te Pas (IDFA, Nederland) en Tom Bleyaert (aankoop VRT). Voor het eerst werd ook een studiedag georganiseerd, gewijd aan het verschijnsel van de distributie van documentaires via het internet. Centrale gasten waren Jamiah Adams en Devin Smith van het Amerikaanse Brave New Films. De publiekscijfers voor Docville stegen nogmaals met 75%.


folder editie 2007


Jury
Martijn te Pas (IDFA, NL), Jan Roekens, Tom Bleyaert, Lode Desmet, Melinde Gerber (Cinema Delicatesse, NL) en Ruben Nollet


Winnaars
Prijs van de Jury voor Beste Internationale Documentaire: The Monastery: Mr. Vig and the Nun (Pernille Rose Grønkjær, Denemarken)
Prijs van de Jury voor Beste Belgische Documentaire: Het Rijksadministratief Centrum (Yves Cantraine)


Programma 2007