Zaterdag 19 juni 2021 werd de 17e editie van DOCVILLE feestelijk afgesloten met de uitreiking van de DOCVILLE Awards en de Belgische première van A Glitch in the Matrix van Rodney Ascher. Het bleef lang onzeker wanneer het festival zou kunnen doorgaan. DOCVILLE koos resoluut voor de échte cinema ervaring en stelde zijn startdatum dan ook keer op keer uit. Woensdag 9 juni was het eindelijk zover: de dag dat de bioscopen heropenenden ging DOCVILLE 2021 van start, een 100% fysieke editie en het allereerste filmfestival van het jaar.

Ondanks de beperkte zaalcapaciteit en andere geldende coronamaatregelen, de ronduit tropische temperaturen én het EK voetbal was DOCVILLE 2021 opnieuw een schot in de roos. De nood aan fysieke events bleek, zoals verwacht, heel groot en de trouwe DOCVILLE bezoekers zakten in grote getale af naar Leuven om er de vele premières, debatten, nagesprekken en events bij te wonen.

Opvallende tendens is de flinke stijging van het aantal DOCVILLE festivalpashouders. Deze groep documentaire filmfans was in 2021 groter dan ooit.


Programmabrochure DOCVILLE 2021