Meet the DOCVILLE expert - Ria Laenen

De expert

Ria Laenen

Ria Laenen bestudeert Rusland en de andere landen van de voormalige Sovjet-Unie al sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Ze studeerde Slavistiek en Oost-Europakunde in Leuven en Londen. Ria verbleef ook regelmatig als onderzoeker en gastdocent aan Russische universiteiten. Ze is als regio-expert Rusland en Eurazië verbonden aan de faculteit Sociale Wetenschappen van KU Leuven waar ze vakken doceert over Russische politiek, geopolitieke ontwikkelingen in Rusland en het post-Sovjetgebied en de geschiedenis van de internationale politiek.


De documentaire

Navalny

Op 20 augustus 2020 wordt Russische oppositieleider Alexei Navalny tijdens een vlucht naar Moskou vergiftigd met Novichok, een zenuwgif ontwikkeld door de Sovjet-Unie. Hij overleeft dankzij een noodlanding en zijn evacuatie naar een ziekenhuis in Berlijn. In dit meeslepend portret dat wegkijkt als een spannende spionagethriller gaat hij op zoek naar bewijs tegen president Vladimir Poetin en het Kremlin dat elke betrokkenheid blijft ontkennen.


Meer weten over dit onderwerp?

KIJK: We need to talk about Putin

 

 

KIJK: Poetin - Het verhaal van een Russische Spion

Deze driedelige documentairereeks schetst een bijzonder gedetailleerd portret van de Russische president Vladimir Poetin. Hoe is hij geworden wie hij is?

Via: VRT.nu

 

 

 

Putin's Palace

de ophefmakende documentaire die Navalny’s organisatie in 2021 publiceerde