De (nefaste?) rol van de Voedingsindustrie

Voeding is alomtegenwoordig, of althans: ongezonde voeding. Gepusht door miljarden aan reclameboodschappen wordt eten, ontworpen om je hongergevoel te misleiden, steeds ongezonder. Van kunstsuikers die je lichaam misleiden tot namaak vleessmaak. Wat zijn de gevaren van ultra-processed foods? Wat is de verantwoordelijkheid van de industrie? Biedt plantaardig “vlees” een gezond alternatief? En wat kunnen wij als consument nu eigenlijk zélf doen?

 

Panelgesprek met  Amy Verbeke (Mosquito in the room), Prof. Lieven Thorrez (KU Leuven, Kulak), Laura Clays (Public Affairs & Media Relation Officer Testaankoop), Pieter Brughmans (diëtist) and moderator Eva Kestermont (Journalist, De Morgen).


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

De laatste jaren heeft DOCVILLE van omkadering haar handelsmerk gemaakt. Naast filmvertoningen met in- of uitleidingen, zijn er de DOCVILLE+ sessies: debatten en panelgesprekken rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma.
ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Gezondheid Economie Ecologie

Vertoningen
Deze DOCVILLE PLUS sluit aan bij Food Inc 2 en gaat door op zon 24.03 om 17:00 in Auditorium Vesalius (aansluitend bij de film).
Toegang enkel voor ticketshouders van de bijbehorende film.

Info

Programmaonderdeel

Docville PLUS | ScienceVille