Meet the DOCVILLE expert - Olivier De Clerck

De expert

Olivier De Clerck

Olivier De Clerck is verbonden aan de Universiteit Gent. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring met het bestuderen van zeewier. Zijn interesses gaan uit naar genetica, diversiteit, reproductie en groei van zeewier. In zijn onderzoek probeert hij een link te maken met toegepaste projecten waarbij onder andere de mogelijkheid wordt nagegaan om zeewier te kweken in windmolenparken in de Noordzee. Hij is onder meer betrokken in het Europese onderzoeksproject UNITED waarbij suikerwier wordt gekweekt voor de Belgische kust


De documentaire

Wat doen we NU voor een beter LATER?

In de documentaire 2040 staat hoop centraal. Er worden heel wat oplossingen aangehaald die kunnen leiden tot een betere wereld. Concrete voorstellen hoe de klimaatverandering kan aangepakt worden, oceanen hersteld en hernieuwbare energie lokaal geproduceerd kan worden. Maar ook hoe landbouw, onderwijs en transport andere prioriteiten kunnen leggen. Een panel met experts uit diverse domeinen analyseren een aantal van de voorgestelde oplossingen op hun haalbaarheid.


Meer weten over dit onderwerp?

LEES: Lichtkogel - Dossier Zeewier

Wen er maar aan: zeewieren gaan ons redden. Waarom? Omdat zeewier het water filtert, eiwit levert voor voedsel en biomassa voor energieopwekking of voor biobased producten. Er zijn dan ook plannen om zeewier te telen bij windparken op de Noordzee. Ook de natuur wordt daar beter van.

 

>> Download DOSSIER ZEEWIER