100 Eetvragen in 100 Minuten

Een panel van experts (voedingsleer, allergieën, HACCP ...) beantwoordt al uw vragen over eten: mag je spinazie nu wel of niet invriezen? Helpt selderij tegen impotentie? Is riet- suiker gezonder dan bietsuiker? Zeezout beter dan steenzout? Rode wijn nu goed of slecht voor het hart? Zijn superfoods echt zo super?

Een panel van experts (voedingsleer, allergieën, HACCP ...) beantwoordt al uw vragen over eten: mag je spinazie nu wel of niet invriezen? Helpt selderij tegen impotentie? Is riet- suiker gezonder dan bietsuiker? Zeezout beter dan steenzout? Rode wijn nu goed of slecht voor het hart? Zijn superfoods echt zo super? Op een vlotte geanimeerde manier worden de vragen beantwoord, snel maar correct en gebasseerd op de laatste wetenschappelijk inzichten. Heb je zelf een vraag? Stuur ze in via 100vragen@docville.be !

 

In het panel zetelen:

Prof. Dr. Christophe Matthys

Werkzaam aan het UZ Leuven bij klinische en experimentele endocrinologie, subdivisiehoofd van de Subdivisie Voeding. Christophe Matthys heeft zowel nationale als internationale wetenschappelijke onderzoekservaring in het brede domein van de humane voeding (bv voedselconsumptiepeilingen, voedingsbeleid, voedingsepidemiologie en experimentele studies in voedingsepidemiologie en voedselveiligheid). Zijn onderzoeksactiviteiten zijn gereflecteerd in tal van wetenschappelijke artikels als auteur of co-auteur. Hij is de drijvende kracht achter tal van wetenschappelijke en onderwijskundige activiteiten. Christophe Matthys is een actief lid van de Belgian Nutrition Society en de European Nutrition Platform. Hij is ook lid van de Vlaamse en Europese vereniging voor klinische voeding.  

 

Prof. Dr. Kristel De Vogelaere

Abdominaal en obesitas chirurg sinds bijna 20 jaar. 22 jaar gewerkt in UZ Brussel maar koos 2 jaar geleden voor een meer persoonlijke samenwerking met mijn patiënten, omdat ik deze ‘feeling’ mistte in een universitair centrum.

Vorig jaar schreef zij het boek (uitgeverij Lannoo) :” Lekker eten na een maagverkleining”, waarin richtlijnen  gegeven werden hoe je moet leven nà een vermageringsingreep en dit jaar een tweede boek “Ik kook gezond voor mijn kind. Overgewicht vermijden begint van jongs af aan” (eveneens uitgeverij Lannoo), waarin De Vogelaere meer preventief te werk ga tegenover obesitas en de ouders én kinderen hierin actief betrek.

 

Ir. Stefan Ronsmans

Studies bio – ingenieur in Leuven, met toen al een passie voor voedingswetenschappen (voedingsmiddelentechnologie en – microbiologie specifiek). Ondertussen 24 jaar praktijkervaring als kwaliteitsmanager en voedselveiligheidsdirecteur van lokale zowel als internationale spelers in de voedingsindustrie…

 

De voertaal van de DOCVILLE+ sessie is  Nederlands

 

 Smakelijk Wetenschap Opvoeding

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

Programmaonderdeel

Docville PLUS | Food for thought