Aim for the Roses

Canada | 102 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

Het bizarre verhaal van een stuntman die met zijn auto een rivier over wil springen werd nog meer bizar toen een muzikant er een volledig, ronduit geweldig, album aan wijdde. Regisseur John gaat nog verder in deze hilarische opeenvolging en maakte er een zeer eigenzinnige documentaire over: 'Aim for the Roses'. Een niet te missen film die in recensies wereldwijd de zotste, raarste, wildste en slimste documentaire in jaren wordt genoemd.

De Canadese stuntman Ken Carter wilde in 1976 een poging wagen om met zijn auto, aangedreven door een raketmotor, over de St. Lawrence Seaway te springen en te landen in een veld van rozen. De sprong zou meer dan een mijl bedragen en zelfs de bekendste stuntman aller tijden, Evel Knievel, noemde het ‘de stunt der stunts’. Landgenoot van Carter en muzikant Mark Haney eert Carter 32 jaar later door in 2008 een speciaal solo album voor de contrabas te maken, helemaal gewijd aan zijn halsbrekende onderneming. Nog eens drie jaar later besluit een andere landgenoot, filmmaker John Bolton beide verhalen te combineren tot een ‘musical docudrama’, genaamd Aim for the Roses.

Regisseur John Bolton maakt voor Aim for the Roses gebruik van archiefbeelden en interviews, maar ook van re-enactment en uitleg van experten. Mark Haney zelf zorgt voor de muziek. Bolton zegt gefascineerd te zijn door het verhaal van beide mannen die heel hun carrière op het spel zetten met hun extreme projecten. Hijzelf nam ook een risico met het absurde ‘musical docudrama’ Aim for the Roses, maar dat bleek een schot in de roos. 

koop tickets

Extra info

De vertoningen op 24/3 en 25/3 worden uitgeleid door regisseur John Bolton

credits
Regie

John Bolton

Producent

John Bolton, Naomi Mark

Productiehuis

Opus 59 Films Inc.

Cinematografie

Vince Arvidson

Montage

Brendan Woollard

Muziek

Mark Haney