De Kinderen van Juf KietPetra Lataster-Czisch, Peter Lataster

Op de basisschool in het Brabantse dorp Hapert geeft juf Kiet les in de instroomklas aan kinderen van asielzoekers. Hun trauma’s en onzekerheden uiten zich soms in angst en agressie maar in de zorg van de immer geduldige juf Kiet kunnen ze terug kind zijn en spelen. De Kinderen van Juf Kiet is een pracht van een film, een ode aan de weerbaarheid van het kind en de tomeloze inzet en toewijding van juf Kiet, de juf die je ieder kind toewenst.

 Op het eerste zicht lijken de kinderen heel gewoon, maar gaandeweg worden de emotionele letsels zichtbaar, zoals in de hartverscheurende scène in de turnzaal. Hun trauma's en onzekerheden uiten zich soms in angst en agressie maar in de zorg van de immer geduldige Juf Kiet kunnen ze terug kind zijn en spelen. Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken. Ze filmden alle gebeurtenissen vanuit het perspectief van de kinderen en op hun hoogte.

De eenvoud waarmee de kinderen in beeld gebracht worden, doet denken aan Être et Avoir, het meesterwerk van Nicolas Philibert waarmee de film terecht vaak vergeleken wordt. Hun aanpak laat ons meeluisteren bij de onderonsjes tussen de leerlingen, die nu eens grappig en dan weer aandoenlijk zijn. 'Juf Kiet' is een pracht van een film, een ode aan de weerbaarheid van het kind en de tomeloze inzet en toewijding van Juf Kiet, de juf die je ieder kind toewenst.Vluchtelingencrisis Opvoeding Maatschappij Psychologie

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster
Nederland
115 min.
Arabisch, Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster

Producent

Peter Lataster, Marty de Jong

Cinematografie

Peter Lataster

Montage

Mario Steenbergen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)