I'm Not Your NegroRaoul Peck

In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een tekst van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren ‘60 verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden aan elkaar gepraat door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.

In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een onafgewerkte roman van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

De tekst, geschreven in 1979, is helaas nog altijd heel actueel en bespreekt een racisme dat veel dieper geworteld is, een fundamenteel gevoel waarbij men de andere niet in zijn menselijkheid wil aanvaarden. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden die aan elkaar gepraat worden door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.

 

 
Deze film (voorstelling op zaterdag 25/3) maakt deel uit van de Davidsfonds Academie @ DOCVILLE dag. Deelnemers aan deze dag krijgen ook toegang tot de uitgebreide nabespreking van Andrew Feinstein, auteur van het boek waar Shadow World op gebasseerd is. 
(Meer info)USA Afrika Maatschappij Historische documentaire Politiek

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Raoul Peck
België, Frankrijk, VS, Zwitserland
93 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Raoul Peck

Producent

Raoul Peck, Hébert Peck, Rémi Grellety

Productiehuis

Velvet Film

Cinematografie

Henry Adebonojo, Bill Ross IV, Turner Ross

Montage

Alexandra Strauss

Muziek

Alexei Aigui

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)