Jan Fabre at the State Hermitage MuseumWannes Peremans

Belgische kunstenaar Jan Fabre heeft de eer om als eerste nog levende kunstenaar een grootschalige tentoonstelling te mogen organiseren in het gerenommeerde State Hermitage Museum in Sint-Petersburg in Rusland. Maar daar komt heel wat bij kijken. Regisseur Wannes Peremans biedt een unieke inkijk zowel in het reilen en zeilen van één van de belangrijkste musea ter wereld, als in het persoonlijke leven van Jan Fabre.

Jan Fabre at the Hermitage volgt de kunstenaar wanneer die zijn grote tentoonstelling mag organiseren in het gerenommeerde State Hermitage Museum in Sint-Petersburg. Het is een hele krachttoer, want er komt heel wat bij kijken om zo’n grootschalige tentoonstelling op poten te zetten. Daarbij speelt de soms moeilijke relatie tussen de eigenzinnige Fabre en het oude museum zeker een rol. Het is fascinerend om de befaamde kunstenaar aan het werk te zien.  Voor de fans: de tentoonstelling in Rusland loopt nog tot eind april 2017.
 
Regisseur Wannes Peremans volgde Jan Fabre reeds in 2009, toen hij de kunstenaar volgde tijdens de voorbereiding van een grote tentoonstelling in het Louvre. Nu trekken ze samen naar Rusland, waar de tentoonstelling stof deed opwaaien doordat mensen via social media hun ongenoegen uitten over het gebruik van opgezette dieren. De film is niet alleen een unieke kans om een keer achter de schermen te kijken van één van de oudste, rijkste en grootste musea ter wereld. Het is eveneens een persoonlijk en intiem portret van één van de  meest gerenommeerde Belgische kunstenaars.Kunst Portret

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Wannes Peremans
België
56 min.
Nederlands, Engels, Russisch gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Wannes Peremans

Producent

La Compagnie des Indes

Cinematografie

Wouter Baert

Montage

Neel Cockx

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)