King of the CruiseSophie Dros

Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne - Ronnie voor de vrienden, baron voor de rest - slijt zijn dagen op luxueuze cruises. Gehuld in een kilt en mantel vertelt hij aan iedereen die het (wel of niet) wil horen zijn grootse verhalen. Over zijn kasteel in Schotland, of over die keer dat hij van een olifant viel bij het spelen van polo. Een tragikomische antiheld die je nooit meer zal vergeten.

De Schotse baron Ronald Reisinger is een figuur als geen ander. Vol verhalen en groot vertoon, excentriek, op het randje van een karikatuur. Hij is verslaafd aan luxe cruises en heeft er schijnbaar de tijd van zijn leven. Maar wanneer prijswinnende documentairemaker Sophie Dros hem opzoekt in zijn kajuit, blijkt er een individu achter al deze schone schijn te zitten dat naarstig op zoek is naar erkenning en verbinding. Materiële welstand gaat bij de baron gepaard met een onmetelijke eenzaamheid. Het is slechts een schrale troost dat hij hier en daar gelijkgestemden ontmoet op zijn cruises. Of de grootse verhalen van de baron berusten op waarheid laat Dros in het midden. Maar vooral met visuele flaire en via inventieve montage weet ze een oogstrelend plaatje te creëren dat de dubbelzinnigheid van haar hoofdpersoon voortreffelijk weergeeft. De keerzijde van de medaille krijgt een gezicht. En nog misschien nog het meest bijzonder van al: er blijkt toch heel wat herkenbaars te zitten in een man die zo anders lijkt.Nederlands gesproken of ondertiteld Sterke Verhalen Mild komisch


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


All Inclusive
Corina Schwingruber Ilic Zwitserland 10 min.

Op een cruiseschip is entertainment genoeg om je een hele vakantie te vermaken. Zonnebaden, gymnastiek op het dek, een all-you-can-eat buffet. Entertainment 24/7. Honderden mensen met een een parallelle vakantiebeleving. Samen en toch alleen zitten ze allemaal in hetzelfde schuitje.

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s)
Screened at edition(s)

Filminfo

REGIE Sophie Dros
Nederland
2019 74 min.
Nederlands, Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Sophie Dros

Producent

Olivia Sophie van Leeuwen, Gijs Kerbosch, Roel Oude Nijhuis, Gijs Determeijer

Productiehuis

HALAL Docs

Cinematografie

Boas van Milligen Bielke

Montage

Erik ten Brinke

Muziek

Thomas Goralski

Contactgegevens
Bekijk Contact info