Leave the Bus Through the Broken WindowAndrew Hevia

Wanneer een filmmaker in Hong Kong terechtkomt voor een documentaire over een internationale kunstbeurs, verliest hij steeds meer de grond onder zijn voeten. Een persoonlijke, compleet originele en donker-komische documentaire over existentiële vragen die nog urgenter lijken wanneer je je aan de andere kant van de wereld bevindt en je -letterlijk- in een kast moet slapen.

Filmmaker Andrew Hevia vliegt vol goede moed naar de andere kant van de wereld om een documentaire te maken over de internationale kunstbeurs in Hong Kong. Maar niet alles verloopt volgens plan en hij voelt zich steeds meer verloren. Letterlijk, maar vooral figuurlijk. Midden in zijn existentiële crisis vol eenzaamheid en vervreemding in deze geglobaliseerde wereld richt hij de camera op zichzelf. Op speelse wijze - zo is de vertelstem is een text-to- speech robot - doorbreekt hij alle gangbare conventies van het documentaire-maken. Een postmoderne verkenning van een persoonlijke zoektocht, met als boeiende achtergrond de cultuurschok van een westerling in de Hongkongse kunstwereld.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Een selectie documentaires die durven afwijken van de klassieke aanpak. Films die experimenteren met vorm of inhoud en zo het genre verbreden, verrijken en onderzoeken. Dit jaar vallen de knappe immersieve docus op: documentaires die observeren zonder oordeel of veel uitleg, films die de kijker meenemen naar een volledige visuele onderdompeling in een andere wereld, met ruimte voor een eigen invulling en ervaring.Mild komisch Kunst


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


Mega Sexy Robot Dinosaur
Paul Howard Allen UK 4 min.

De titel.. daar gaat het uiteindelijk allemaal om...

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Andrew Hevia
VS
2019 66 min.
Kantonees, Engels gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Andrew Hevia

Producent

Carlos David Rivera

Productiehuis

One Eight Five Films / Studio SV

Cinematografie

Andrew Hevia

Montage

Carlos David Rivera

Muziek

Gavin Brivik, Sam Crawford

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)