Minimalism: A Documentary About The Important ThingsMatt D'Avella

Less is more is het uitgangspunt van deze documentaire die aanzet tot nadenken. Beeld je een leven in met minder: minder spullen, minder rommel, minder stress, … Een leven met minder afleidingen. Dit geeft meer tijd, meer toewijding en als allerbelangrijkste: meer geluk.

Hoeveel spullen bezit je? Voor de meeste mensen zijn er dat teveel om op te noemen en er wordt constant op zoek gegaan naar iets nieuw. Je gsm die ooit het allernieuwste model was, is nu gedateerd en een bron van ongeluk geworden terwijl hij eigenlijk nog perfect werkt. Het consumentisme viert hoogtij met stress en ongeluk tot gevolg.

Deze documentaire toont het publiek een blik in het leven van enkele minimalisten en wat zij vinden van hun leven. Minimalistische architecten, ontwerpers, muzikanten, zakenlui, et cetera. Volgens hen is minimalisme de oplossing om een beter leven te leiden. Heb je wel écht zoveel spullen nodig? Moet je iets vervangen wanneer het nog steeds werkt? Minimalism: A Documentary About The Important Things toont hoe je volgens de minimalisten je leven zou kunnen verbeteren.Maatschappij Psychologie Ecologie Less is more

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Matt D'Avella
VS
79 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Matt D'Avella

Producent

Joshua Fields Millburn, Matt D'Avella, Ryan Nicodemus

Cinematografie

Matt D'Avella

Montage

Matt D'Avella

Muziek

Andrew Clifford Capener

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)