My RembrandtOeke Hoogendijk

Rembrandt: de directeur van het Rijksmuseum zit in een verwoede biedingsoorlog met het Louvre; een gedreven kunsthandelaar is een mogelijk onontdekt werk op het spoor; een verzamelaar kan maar niet beslissen waar hij zijn favoriete werk hangt. 350 jaar na zijn overlijden fascineert de Hollandse grootmeester nog steeds talloze mensen.

Dat kunst eeuwen nadat ze gemaakt is nog een impact kan hebben, daar was regisseur Oeke Hoogendijk al van overtuigd. In haar eerdere documentaires Het Nieuwe Rijksmuseum en Marten en Oopjen, stond kunst immers al centraal. Nu richt ze haar lens op enkele verwoede verzamelaars die leven voor hun collectie. Zo is er ondermeer een excentrieke, Schotse hertog die zijn Rembrandt - Oude vrouw lezend - nog steeds als krachtigste persoon in zijn huis beschouwt. Wanneer Nederland en Frankrijk in conflict raken om het bezit van Rembrandts huwelijksportretten laait de passie hoog op. En wanneer Jan Six ervan beschuldigd wordt valse Rembrandts op de markt gebracht te hebben, zorgt Hoogendijks storytelling er opnieuw voor dat je op het puntje van je stoel zit.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Nederlands gesproken of ondertiteld Kunst

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Oeke Hoogendijk
Nederland
2019 97 min.
Nederlands, Frans, Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Oeke Hoogendijk

Productiehuis

Discours Film BV

Cinematografie

Sander Snoep, Gregor Meerman

Montage

Gys Zevenbergen

Muziek

Alex Simu, Juho Nurmela

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)