Nos Jeunesses PerduesEric D'Agostino

In een gevangenis voor jonge delinquenten zitten een tiental adolescenten een straf uit. Ooit komen ze weer vrij en moeten ze hun plek in de samenleving terug opbouwen. Daarom nemen ze deel aan een nieuw pedagogisch begeleidingsproject. Een intensief project, voor de jongeren én voor hun begeleiders. Een jaar in de gevangenis met minderjarigen, die vast zitten tussen een gekneusd verleden en een onzekere toekomst.

Regisseur Eric D’agostino is gefascineerd door het meer verborgen gezichten van onze moderne maatschappij. In 2015 stond hij op DOCVILLE met zijn film Ship of Fools, een indrukwekkende inkijk in de psychiatrische afdeling van de gevangenis van Vorst. Met zijn nieuwe film heeft hij oog voor de jongeren die hun jeugd grotendeels verloren hebben. Of zijn ze zelf verloren? Een film die tot nadenken stemt, over de ongemakkelijke, maar levensbelangrijke vraag hoe we ontspoorde jongeren terug willen laten re-integreren in een maatschappij.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Kids these days

Growing up in the 21st century comes with its own challenges. The impact of the internet and social media are undeniable. Older generations like to look back nostalgically at their younger years, before there were smartphones, and when there were less safety rules and hassle. Is today's youth a lost cause? A kaleidoscopic look at the many facets of growing up, back then and right now.
Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Coming of age Justitie

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 27.09 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur

Filminfo

REGIE Eric D'Agostino
België
2019 75 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Kids these days | Nationale selectie

credits
Regie

Eric D'Agostino

Productiehuis

Neon Rouge

Cinematografie

Laurent Camut

Montage

Antoine Donnet

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)