Piketty en de geschiedenis van de ongelijkheid

Het kapitalisme is gebaseerd op een fundamentele denkfout. Tot die conclusie kwam professor in de economie Thomas Piketty. Zijn boek Capital in the Twenty-First Century, werd het een onverwachte bestseller. Een genie volgens de ene, gevaarlijke radicaal voor de andere.

Lezing door Prof. Wouter Ryckbosch (VUB), gespecialiseerd in de geschiedenis van de ongelijkheid. In samenwerking met Davidsfonds.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

DOCVILLE+ zijn nagesprekken, debatten, uitgebreide lezingen, ... die vertrekken van een onderwerp aangehaald door een film, maar de concrete film overstijgen. 
It's the economy stupid

Economie. Voor velen staat dit synoniem met de laatste pagina’s uit de krant die steevast worden overgeslagen. En toch speelt economie een fundamentele rol in ieders leven: heb ik werk? Waarom zijn de huizen zo duur? Hoe kan een volledig land failliet gaan? Willen of niet: it’s the economy, stupid! DOCVILLE belicht het thema langs verschillende kanten. Het programma bevat films rond macro-economische thema’s, van films over kleinschalige experimentele economische projecten tot films waarin we kennis maken met de intrigerende wereld van de zogenaamde ‘gedragseconomie’. Economie Filosofie Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo


Programmaonderdeel

Docville PLUS | It's the economy stupid