RotjochiesMaasja Ooms

Rotjochies zijn het, hopeloze gevallen. Ze krijgen nog een allerlaatste kans. In Frankrijk probeert hulpverleenster Petra Knol hen nog een laatste keer op het rechte pad te brengen, maar problemen uit het verleden blijven aan de jongeren knagen… Een prachtig sereen portret van de worsteling van de jongeren met zichzelf en de wereld.

Als vlieg op de muur registreert Maasja Ooms hoe vier jongeren met zichzelf in de knoop liggen. Problemen thuis stapelden zich op, tot ze terecht kwamen in Morran, waar Petra Knol hen een laatste uitweg biedt. Maar de gesprekken waarin Petra hen met de neus op de feiten drukt, verlopen zelden vlot. Achter hun stoere gedrag schuilt een onzeker kind, het gevolg van een onveilige omgeving. Punks is een subtiele documentaire waarbij de camera de hoofdpersonen steeds dicht op de huid zit. Dankzij een uitgebalanceerde montage en elegant camerawerk wist Ooms’ film dan ook twee IDFA-awards uit de wacht te slepen. De regisseur zet de non-verbale communicatie van de jongeren wiens verhaal ze volgt om in cinematografie. Een sereen portret over de loyaliteit van kinderen ten opzichte van hun ouders en hun moeizame innerlijke strijd.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Kids these days

Growing up in the 21st century comes with its own challenges. The impact of the internet and social media are undeniable. Older generations like to look back nostalgically at their younger years, before there were smartphones, and when there were less safety rules and hassle. Is today's youth a lost cause? A kaleidoscopic look at the many facets of growing up, back then and right now.Nederlands gesproken of ondertiteld Coming of age Justitie Opvoeding

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Maasja Ooms
Nederland
2019 90 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Kids these days

credits
Regie

Maasja Ooms

Producent

Willemijn Cerutti

Cinematografie

Maasja Ooms

Montage

Sander Vos

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)