The Journey - A Story of LoveFanny Bräuning

Een man en een vrouw reizen de wereld rond in hun minibusje. Hij is een fotograaf en handige harry. Zij, de liefde van zijn leven, is reeds 20 jaar verlamd vanaf de nek en is de klok rond afhankelijk van zijn zorg. Hun dochter, filmmaker Fanny Bräuning, maakte een onvergetelijke film over de ware liefde die alles, zelfs het leven met een onvoorstelbare ziekte, zinvol maakt.

Fanny Bräuning stond versteld van het schijnbare gemak waarmee haar vader zijn volledige leven had ingesteld op de zorg voor haar moeder. En over hun creatieve manier om te gaan met de ziekte en met hun busje dat hen in staat om, ondanks alle beperkingen, toch te kunnen reizen. Met veel moed, humor en charme reizen ze door het feeërieke Europese land en halen ze alles uit wat het leven hen biedt. Fanny ging mee met haar ouders op reis en stelde hen onomwonden vragen over verleden, toekomst, opoffering, trouw en liefde. Hoe is het eens zo jong en wild echtpaar erin geslaagd om de uitdagingen op hun weg het hoofd te bieden? Wat gebeurt er met de liefde als het leven zo radicaal verandert?


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville @ Canvas

DOCVILLE en CANVAS hebben elkaar jaren geleden al gevonden in hun gedeelde passie voor de auteurs-documentaire en zijn sindsdien trouwe partners in crime. Wil je naast je festivalbezoek ook nog even online bijbenen met het beste van de voorbije jaren, check dan: www.canvas.be/docville.Nederlands gesproken of ondertiteld Liefde Roadmovie

Vertoningen
Beschikbaar op VRT NU van 6/9 tem 6/10

Filminfo

REGIE Fanny Bräuning
Zwitserland
2018 90 min.
Duits gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans


Programmaonderdeel

Docville @ Canvas

credits
Regie

Fanny Bräuning

Producent

Thomas Thümena

Productiehuis

Hugofilm

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)