The NightmareRodney Ascher

Badend in het zweet word je wakker van een gruwelijke nachtmerrie, maar je kan je niet bewegen… ben je wel echt wakker? In deze uiterst spannende, zo niet griezelige, documentaire delen mensen die lijden aan slaapverlamming hun angstaanjagende ervaringen.

The Nightmare volgt acht personen die lijden aan slaapverlamming, een aandoening die nog redelijk onbekend is. Mensen die hieraan lijden kunnen hun heel leven doorbrengen zonder hiervoor behandeling te krijgen. Bij dit fenomeen is het tijdelijk onmogelijk om je te bewegen, om te spreken of zelfs nog maar reageren op wat er zich rondom je afspeelt. Hierbij kunnen echter ook angstaanjagende hallucinaties plaatsvinden waar het slachtoffer niet aan kan ontsnappen.

Rodney Ascher interviewt enkele mensen die over hun aandoening willen spreken. Met een aantal professionele acteurs tracht Ascher vervolgens om de gebeurtenissen die deze mensen hebben meegemaakt te recreëren om zo een beeld te krijgen van wat zij ’s nachts meemaken. Een realistisch en vooral angstaanjagend portret is het resultaat.Sterke Verhalen Psychologie

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Rodney Ascher
VS
91 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Rodney Ascher

Producent

Ross M. Dinerstein, Glen Zipper

Cinematografie

Bridger Nielson

Montage

Saul Herckis

Muziek

Jonathan Snipes

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)