The Truffle HuntersMichael Dweck, Gregory Kershaw

Diep in de bossen van Piëmont in Italië speuren enkele kranige zeventigers naar de zeldzame witte truffel, die nog steeds enkel in het wild gevonden kan worden. Samen met hun honden leven ze in een andere wereld en op een ander ritme. Deze visueel adembenemende parel ging in première op Sundance én werd geselecteerd voor Cannes.

Een zintuiglijke onderdompeling in de bijzondere wereld van de bucolische Noord-italiaanse bossen waar je als kijker haast meesnuffeldend met de honden de aarde kan ruiken. De gegroefde koppen van de mannen, het trouwe enthousiasme van hun viervoeters, de schilderachtige bossen en de gepassioneerde begeestering van de fijnproevers die de truffels kopen...alles wordt gevat in een prachtige cinematografie op een poëtisch tempo. Met hun getrainde honden als trouwe bondgenoten leven deze mannen in een andere wereld en op een heel ander ritme. Misschien is die uitzonderlijke levenswijze nog kostbaarder dan de prijzige delicatesse die ze opdelven.

Inschrijven voor de truffeltasting op 28.09 kan HIER (ticket film + tasting wordt samen geboekt).

 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Visueel Verbluffend Natuur

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 28.09 wordt gevolgd door een truffel tasting. Gianfranco Avantaggiato, chefkok van Italiaans restaurant Castello Lucano, staat al jaren bekend voor zijn truffelgerechten. Speciaal voor DOCVILLE ontwikkelde hij een aantal gerechtjes.

Filminfo

REGIE Michael Dweck, Gregory Kershaw
Italië
2020 84 min.
Italiaans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Michael Dweck, Gregory Kershaw

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)