Where is Rocky II?Pierre Bismuth

In 2009 verstopte de Amerikaanse kunstenaar Ed Ruscha een grote valse steen – die hij Rocky II doopte – in de Mojave-woestijn. Terloops wenst hij scenarioschrijver Pierre Bismuth geluk met zijn zoektocht naar de steen. Bismuth pikt de handschoen op en gaat op geheel eigen wijze op zoek naar de steen. Where is Rocky II? is een heerlijke, onconventionele documentaire die Bismuth zelf omschrijft als ‘fake-fiction’.

Wanneer kunstenaar Ed Ruscha –wiens werk veel geld waard is - een gigantische valse steen in de woestijn verstopt, is dit reden genoeg voor Pierre Bismuth, bekend van zijn scenario voor Eternal Sunshine of the Spotless Mind, om op zoek te gaan naar de steen. Maar omdat het zoeken is naar een speld in een hooiberg, vraagt hij de hulp van een privédetective en twee scenarioschrijvers uit Hollywood. De privédetective Mike Scott probeert de steen te vinden via standaard detective onderzoek, de scenarioschrijvers vertrekken vanuit de vraag wat de beste verhaallijn zou zijn. Wie raakt Rocky II het dichtst op het spoor?

Pierre Bismuth, die woont en werkt in Brussel, won in 2005 de Oscar voor beste scenario voor de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Zijn eerste film als regisseur, Where is Rocky II?, is een zeer onconventionele documentaire, waarbij het vinden van de steen niet enkele een spannende zoektocht oplevert, maar ook een grappige aanleiding is om vragen te stellen bij documentaires maken, verhalen vertellen, het gebruik van fantasie. Want lijkt een documentaire maken niet op detectivewerk? Of net helemaal niet?Mild komisch Kunst

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Pierre Bismuth
België, VS
93 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Pierre Bismuth

Producent

Gregoire Gensollen

Productiehuis

THE INK CONNECTION / VANDERTASTIC / FRAKAS PRODUCTIONS / IN BETWEEN ART FILM & VIVO FILM / ZDF

Cinematografie

David Raedeker

Montage

Thomas Doneux, Elise Pascal

Muziek

Hugo Lippens

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)