Zero Gravity: Mission in SpaceJürgen Hansen

Een Rus, een Amerikaan en een Duitser vliegen naar de ruimte. Niet het begin van een flauwe mop, maar de meeslepende weergave van het leven van drie astronauten die zes maanden in de ruimte verblijven.

Met het internationaal ruimtestation ISS komt een eeuwenoude droom van de mensheid in vervulling. Het ISS staat niet enkel symbool voor de ontdekking van het heelal, maar ook voor een unieke samenwerking tussen verschillende naties om deze droom waar te maken.

In mei 2014 werden drie mannen voor zes maanden de ruimte ingestuurd: de Amerikaans Reid Wiseman, de Duitser Alexander Gerst en de Rus Maxim Surayev. Voor Wiseman en Gerst was het de eerste ruimtereis en ze nemen je mee op dit adembenemende avontuur. De film volgt hen gedurende hun laatste maanden van training op verschillende locaties - het NASA centrum in Houston, het Star City nabij Moskou en het Europese Centrum Keulen - en de uiteindelijk lancering vanuit Kazakstan in mei 2014. Tijdens hun verblijf van zes maanden nemen de astronauten ook zelf beelden, waardoor de kijker een totaalbeeld krijgt wat het inhoudt om astronaut te zijn. ‘Zero Gravity’ is een unieke belevenis vol inside informatie, fascinerende beelden van de ruimte en een schitterend verhaal over vriendschap en toewijding. Ruimte


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


If I Die On Mars
Ed Perkins VK 10 min.

Ed Perkins won vorig jaar op Docville de Juryprijs voor Beste Internationale Documentaire en komt dit jaar met een korte documentaire rond drie kandidaten voor het Mars One programma. Waarom willen ze alles achterlaten en dromen ze van een ticketje enkele richting Mars?

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Jürgen Hansen
Duitsland
54 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

credits
Regie

Jürgen Hansen

Productiehuis

La Vingt-Cinquième Heure

Cinematografie

Matthias Bolliger, Johannes Imadahl, Taras Rynza, Gerrit Staron, Felix Tonnat, Peter Kragh

Montage

Frédéric Frankel, Michael Fandel

Muziek

Sergios Roth

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)